Duurzame speeltoestellen

Team: Thomas en ik

Opdrachtgever: Het landje

Beroep: industrieel ontwerper

Probleem: Er bestaan tal van manieren om groene energie te produceren en het plan is om langs het bospad daarover informatie te geven met bijhorende activiteiten. Het idee is om zo een zelfvoorzienend, educatieve en avontuurlijk deel van het park te ontwikkelen.

Oplossing: We hadden een speeltoestel ontwikkeld die energy opwekt. Dit word allemaal gedaan aan de hand van een dynamo die energie opwekt als er beweging in komt net zoals bij een dynamo op en fiets. Hier gebeurt hetzelfde, terwijl je fiets gaat je fietslamp aan doordat er beweging in komt. Ons project zorgt ervoor dat er energie word opgewekt terwijl er kinderen aan het spelen zijn met water wat natuurlijk dus ons water molentje draai geeft en zo dus energie opwekt. De energie die werd opgewekt werd via een ondergrondse bedrading naar de energieopslag van Het Landje gestuurd. Dit zorgt ervoor dat de energie die opgewekt word door spelende kinderen later kan worden gebruikt voor Het Landje.

Vaardugheden: Ik heb van deze opdracht veel geleerd over energie en dynamo’s en hoe die werken. Verder heb ik veel onderzoek gedaan naar speeltoestellen en hoe die gebruikt kunnen worden door middel van beweging.

Gepubliceerd door melletechnology

Lekker technische dingen aan het doen op het technasium!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: